Miért próbálj ki olyan fogásokat, amelyeket eddig nem ismertél?

0
175

Amikor új ételekkel és aromákkal találkozunk, két dolog történhet: földbe gyökerezik a lábunk a gyönyörűségtől és onnantól kezdve örökre emlékezni fogunk az ízére vagy éppen negatív élményt társítunk majd hozzá és nem igazán nyűgözi le az érzékeinket ez az új tapasztalat.

A legtöbben sajnos irtózunk az ismeretlentől, éppen ezért a gasztronómiában és az ízek terén való kalandozásra is sokszor mondunk nemet. Szerencsére mindig vannak nyitott, kísérletező kedvű személyiségek, akik nem félnek feszegetni a komfort zónájukat, ha eddig ki nem próbált ételek kerülnek a terítékre.

Tarts most velünk, mi pedig segítünk megértetni veled, hogy attól még, mert egy íz ismeretlen számodra, nem feltétlenül kell, hogy rossz élményt jelentsen!


Így barátkozz meg egy nem kedvelt ízzel!

  • Válassz egy számodra szimpatikus, izgalmasnak tűnő receptet, amelyben szerepel a gomba!
  • Készítsd el és próbáld a saját ízlésedre formálni!

A kóstolásnál ne arra koncentrálj, hogy mennyire rossz az íze, hanem elemezd ki minden egyes kis momentumát! Koncentrálj az egységre és a kellemes összetevőkre!

Küzdd le a rossz beidegződéseket az ízek terén!

Amennyiben te is tudsz mondani legalább egy olyan ételt, amelyet kisebb korodban undorral ettél meg, mert erőltették, biztosan máig a rossz élmény hatása alatt vagy. Azonban ahhoz, hogy a jövőre ne nyomja rá a bélyegét mindez, le kell küzdened ezt a negatív társítást.

 

Főzz otthon valami különlegeset!

Hogyan kezdj neki? Te sem éppen a séf tudásodról vagy híres? Ne csüggedj, hiszen most nem ez számít, csakis a kísérletező kedved és a döntés, hogy nyitottabbá válsz az új ízek felé!

Nem kell feltétlenül rögtön belecsapnod a külföldi konyhaművészet legnagyobb fogásaiba, kezdheted akár egy számodra új alapanyaggal, fűszerrel!

A szokásos pizza helyett rendelj inkább valami olyat, amit még sosem kóstoltál. A panír helyett tempurálhatsz, a rizs helyett ehetsz quinoat vagy kölest. 

Ha nem szívesen mondanál le a pizzáról, érdemes egy különlegesebb változat után kutatni, amelyet korábban még nem próbáltál!

 

Gasztrokaland a Hoppá!-ban

Annyi, de annyi féle finomság és egyedi íz van még, hogy felsorolni is lehetetlen lenne, azonban bízunk benne, hogy mostanra már összefutott a nyál a szádban és nagy lelkesedéssel próbálod majd ki az új ételeket!

Nálunk, a Hoppá! Bistroban új szintre helyeződik a vendégélmény, hiszen minden kérésnek igyekszünk eleget tenni. Folyamatosan megújuló heti menüinkkel új ízeket és ételsorokat csempészünk a vendégeink életébe.

Téged is arra biztatnánk, hogy ne félj megújulni és kilépni a komfortzónádból, már ami az új ízeket és a különleges ételeket illeti! Várunk szeretettel!